Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2394 of /home2/kazalist/public_html/includes/menu.inc).

Nagrade jubilarne 30. Smotre kazališnog stvaralaštva u Vukovarsko-srijemskoj županiji, Retkovci, 2018.

U Hrvatskom domu kulture u Retkovcima spušten je zastor ovogodišnje jubilarne 30. Smotre kazališnog stvaralaštva u Vukovarsko-srijemskoj županiji, koja se održala u organizaciji Općine Ivankovo i Kazališta "Mika Živković", a pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović uz pokroviteljstvo Vukovarsko-srijemske županije, Hrvatske banke za obnovu i razvitak te Hrvatske gospodarske komore.

Prosudbeno povjerenstvo 30. Smotre kazališnog stvaralaštva u Vukovarsko-srijemskoj županiji činili su: Areta Ćurković, glumica u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku, doc. dr. sc. Alen Biskupović, teatrolog, kazališni kritičar i docent na Odjelu za kulturologiju Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku i doc. art. Jasmin Novljaković, redatelj i glumac, docent na Odsjeku za kazališnu umjetnost na Umjetničkoj akademiji u Osijeku proglasili su najuspješnije.

Organizacijski odbor 30. kazališne smotre jednoglasno je odlučio posebno priznanje za izniman doprinos i pomoć u razvoju kulturno-umjetničkog amaterizma Vukovarsko-srijemske županije posthumno dodijeliti učitelju, glumcu i redatelju, čovjeku koji oživiše kazališni duh Retkovaca – MIKI ŽIVKOVIĆU i to u godini kad obilježavamo 20. godišnjicu njegove smrti.

Kao i prošlih godina odlučili smo nagraditi najvjernije gledatelje. Uvijek je teško izabrati, jer vas je uistinu mnogo koji pratite sva događanja. No, ove smo godine odlučili nagraditi one koji već nekoliko godina ne propuštaju uživati u kazališnim predstavama na retkovačkoj Smotri, a to su: JELENA MRVIČIN i ANDRIJANA SABO.

NAGRADE PO KATEGORIJAMA:

ZA NAJUSPJEŠNIJU VOKALNU IZVEDBU
ANSAMBL HKUD-a „DIDAK“ ŽUPE GRADNIĆI za predstavu Smak svita Dramskog ansambla HKUD-a "Didak" Župe Gradnići

NAJUSPJEŠNIJI VIZUALNI IDENTITET PREDSTAVE
(KOSTIMOGRAFIJA i SCENOGRAFIJA)
TEATAR „FEDRA“ - BUGOJNO

NAJUSPJEŠNIJA REŽIJA
SILVIO STILINOVIĆ za predstavu Maturanti Satiričkog kazališta mladih Slavonski Brod

NAJUSPJEŠNIJI NOVI DRAMSKI TEKST ILI PRILAGODBA TEKSTA
ANA DRAGOZET za tekst Lude sedamdesete Gradskog kazališta mladih Vitez

NAJUSPJEŠNIJA ŽENSKA ULOGA
IRENA MATKOVIĆ za ulogu babe Anđe u predstavi Šokačka safunica 6 Šokačke glumačke družine „Matini kripoštoli“ – Donja Bebrina

NAJUSPJEŠNIJA MUŠKA ULOGA
IVAN FRANČIĆ za ulogu Ćazima u predstavi Đe ti je pita? Kazališta „Nova scena“ – Vinkovci

NAJUSPJEŠNIJA PREDSTAVA PREMA OCJENI PROSUDBENOG POVJERENSTVA
MATURANTI Satiričkog kazališta mladih Slavonski Brod

NAJUSPJEŠNIJA PREDSTAVA PREMA OCJENI PUBLIKE
ĐE TI JE PITA? Kazališta "Nova scena" - Vinkovci

Organizacijski odbor 30. Smotre kazališnog stvaralaštva odlučio je dodijeliti posebno priznanje za njegovanje tradicijske kulturne baštine i za izniman doprinos očuvanja uspomene na snažno zajedništvo Hercegovine i Slavonije kroz lik i djelo fra didaka Buntića
ANSAMBLU HKUD-a „DIDAK“ ŽUPE GRADNIĆI.

Čestitamo svim ovogodišnjicim dobitnicama nagrada i priznanja!